19 Νοε 2014

Έρχεται τέλος υπέρ ΑμεΑ σε όλα τα αεροδρόμια

  Δεν ξέρω το λόγο για τον οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση. 


  Δεν ξέρω που θα διατίθεται το ποσό που θα συγκεντρώνεται. 


  Μήπως λειτουργήσει αρνητικά για τα ΑμεΑ στη σκέψη του κάθε πολίτη και τελικά έχει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα; 


  Πως θα διασφαλίζεται η είσπραξή του; 


  Θα απαγορεύεται η έξοδος του επιβάτη από τη χώρα αν τυχόν αρνηθεί να πληρώσει το τέλος υπέρ ΑμεΑ; 


  Τέτοια ερωτήματα ζουζουνίζουν το μυαλό μου από τη στιγμή που διάβασα την είδηση, η οποία βέβαια έχει πολύ δρόμο μέχρι να γίνει πράξη με νόμο του κράτους. 


  Διαβάστε το κείμενο του άρθρου: 


  Τέλος υπέρ των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα θα επιβληθεί στους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τα ελληνικά αεροδρόμια. 


  Ειδικότερα, σύμφωνα με πολυνομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών, που βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το ειδικό τέλος θα επιβάλλεται σε κάθε αναχωρούντα επιβάτη από τους ελληνικούς αερολιμένες, στους οποίους φορέας διαχείρισης είναι η ΥΠΑ. 


  Από την υποχρέωση καταβολής του εξαιρούνται οι αναχωρούντες επιβάτες ηλικίας έως και δύο ετών καθώς και τα μέλη του πληρώματος των αεροσκαφών. 


  Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι στον έλεγχο του κομίστρου των συγκοινωνιών θα μπορούν να εισέρχονται και ιδιώτες (τρίτοι φορείς), οι οποίοι θα κάνουν συμβάσεις με τις συγκοινωνιακές εταιρείες. Αυτό θα ισχύσει στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και στα ΚΤΕΛ, όχι όμως στα συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας, τα οποία έχουν ήδη ελεγκτές - εργαζομένους. 


  Συστήνεται ακόμη επιτροπή διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων και συμβάντων, η οποία θα διερευνά κάθε σιδηροδρομικό ατύχημα ή σοβαρό συμβάν το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα. 


  Τέλος, με άλλες διατάξεις του σχεδίου νόμου ρυθμίζονται θέματα όπως η παραχώρηση άδειας λειτουργίας σε υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και αποδεδειγμένα λειτουργούσαν έως το τέλος του 2012, καθώς επίσης και 3ετούς προσωρινής άδειας σε συνεργεία που βρίσκονται σε σημεία που έχουν αναθεωρηθεί οι χρήσεις γης. 


http://tvxs.gr/news/ellada/erxetai-telos-yper-amea-se-ola-ta-aerodromia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου