25 Ιουλ 2014

Δελτίο τύπου Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας αρ.πρωτ. 23 - 25-07-2014 - Ενημέρωση για την Εγκύκλιο Υπουργείου Οικονομικών της 03-02-2014 για Απαλλαγή από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος των μισθών, συντάξεων ΑμεΑ είτε με χρήση γνωμάτευσης ΚΕΠΑ είτε με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας
Θέμα: Ενημέρωση για την Εγκύκλιο Υπουργείου Οικονομικών της 03-02-2014 για Απαλλαγή από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος των μισθών, συντάξεων ΑμεΑ είτε με χρήση γνωμάτευσης ΚΕΠΑ είτε με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής
Προς: Μ.Μ.Ε.                                                              
Αρ. Πρωτ. : 23   
Σπάρτη, 25 Ιουλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας έπειτα από σειρά ερωτημάτων των μελών του σχετικά με φορολογικά θέματα επαναδημοσιεύει την σημαντικού περιεχομένου εγκύκλιο του υπ. οικονομ. της 3ης Φεβρουαρίου 2014 με θέμα: Απαλλαγή από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος των μισθών, συντάξεων που χορηγούνται σε πρόσωπα με αναπηρία, βάσει των διατάξεων του ν.4172/2013. 
Με αυτή την εγκύκλιο το αρμόδιο υπουργείο διαβεβαιώνει τα ΑμεΑ ότι οι γνωματεύσεις των υγειονομικών επιτροπών οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν το Σεπτέμβρη του 2011 ισχύουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φορολογικούς λόγους εφόσον δεν έχει περατωθεί η χρονική τους ισχύς ή έχουν ισχύ εφ όρου ζωής του ΑμεΑ.
Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:
Περαιτέρω, σημειώνεται ότι οι ήδη εκδοθείσες γνωματεύσεις πριν την 01.09.2011 (ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕ.Π.Α) από τις υγειονομικές επιτροπές των Νομαρχιών, μπορούν να χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση της υπόψη φορολογικής απαλλαγής επ’ αόριστον, αν πρόκειται για επ’ αόριστον κρίση, ή αλλιώς μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους, εφόσον είχαν εκδοθεί σύμφωνα με όσα ίσχυαν στο σχετικό φορολογικό πλαίσιο κατά το χρόνο έκδοσής τους.
Μπορείτε να δείτε το σύνολο της εκυκλίου πατώντας το σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_25.html
Μετά Τιμής
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.