27 Μαΐ 2014

video - Έτσι θα γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ:

  Ένας παράλυτος έφηβος θα κάνει τη σέντρα, με τη βοήθεια ρομποτικού εξωσκελετού 

  Ένας έφηβος με καθολική αναπηρία, που θα βρίσκεται στο γήπεδο της τελετής έναρξης, θα σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο και θα κλωτσήσει τη μπάλα, με τη βοήθεια μιας ρομποτικής εξωσκελετικής στολής, και ειδικών εξαρτημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια τρισδιάστατης εκτύπωσης. 

  Η ρομποτική στολή θα ελέγχεται πλήρως με εντολές που θα δέχεται από τον εγκέφαλο του ασθενή. 

  Να και μια θετική είδηση σχετικά με το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στη Βραζιλία. 

  Με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο που αποθεώνει την τεχνολογία και δίνει ελπίδα σε χιλιάδες άτομα με κινητικές δυσκολίες ή και καθολική αναπηρία, πρόκειται να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του εικοστού κατά σειρά Μουντιάλ. 

  Ένας έφηβος με καθολική αναπηρία, που θα βρίσκεται στο γήπεδο της τελετής έναρξης, θα σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο και θα κλωτσήσει τη μπάλα, με τη βοήθεια μιας ρομποτικής εξωσκελετικής στολής, και ειδικών εξαρτημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ρομποτική στολή θα ελέγχεται πλήρως με εντολές που θα δέχεται από τον εγκέφαλο του ασθενή. 

  Το σύστημα ρομποτικού εξωσκελετού, αποτελεί τον καρπό της συλλογικής προσπάθειας ενός διεθνούς team σχεδιαστών, επιστημόνων της ρομποτικής και γιατρών από επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τον κόσμο, γνωστό με την ονομασία Walk Again Project. Όπως αναφέρουν πολλά διεθνή μέσα, το προγραμματισμένο event, πρόκειται να είναι η πρώτη παγκόσμια δημόσια επίδειξη ρομποτικού εξωσκελετικού συστήματος που ελέγχεται μέσω του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. 

  Δείτε περισσότερα για το ελπιδοφόρο Walk Again Project, στο παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=xBl7uTHyXJEhttps://www.youtube.com/watch?v=xBl7uTHyXJE

Πηγή: http://www.lifo.gr/http://www.lifo.gr/

http://www.eoty.gr/main/pass.asp?titlenumber_fo=14708http://www.eoty.gr/main/pass.asp?titlenumber_fo=14708

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου